Trianglov jesenski večer

»Jesti, ljubiti in peti so tri dejanja komične opere, ki se imenuje življenje, in izginjajo kot mehurčki šampanjca. Kdorkoli pusti, da se razblinijo, ne da bi v njih užival, je popoln bedak.« (G. Rossini)

V četrtek, 13. 11. 2014,  bomo uživali v vseh treh. Veselimo se vas.

Seveda poznate skladatelja oper Seviljski brivec, Viljem Tell in drugih (kar 40 jih je napisal do svojega 40. rojstnega dne). Ste pa tudi vedeli, da je bil slavni Gioachino Rossini tudi gastronomski virtuoz? Napisal je več kot 1000 kuharskih receptov, v svojem domu je rad gostil elito tedanjih umetnikov in jih razvajal s kreacijami svoje izvrstne kuhinje.  Njegova karizmatična glasbeno-kulinarična zgodba nam je služila kot navdih za letošnji jesenski Trianglov večer. HKC, Festival Velenje in ZKŠT Žalec smo se povezali z Galerijo okusov iz osrčja baročnega parka ob dvorcu Novo Celje, da bi za vas pripravili res poseben dogodek in posebno izkušnjo.

Chef Bortu Jovan vas bo razvajal po inspiraciji Rossinija, glavna sestavina, ki jo bomo dodali kulinariki, pa je seveda skladateljeva glasba. Za vas jo bodo izvajali:

  • Nuška Drašček (mezzosopran),
  • Matjaž Stopinšek (tenor),
  • Domen Križaj (bariton),
  • Simon Dvoršak in Gregor Deleja (klavir).

Cena glasbeno-kulinaričnega doživetja: 15,00 eur